Powered by Smartsupp

Představujeme parfémářku Anaïs Biguine

Jméno Anaïs Biguine představuje v parfémářském světě čtyři úspěšné značky parfémů. Autorka je podepsaná pod parfémy Jardins d´Écrivains, Les Cocottes De Paris, Gri GriChapel Factory. Pojďme se ale podívat na úplný začátek této úžasné parfémové jízdy!

Anaïs začala své parfémy vytvářet v roce 2012. Po úspěchu interiérových vůní a na vysoce kompetitivním poli vůní je nezvyklým samoukem. Nicméně již prvním parfémem George, inspirovaným spisovatelkou George Sand, dokázala svůj talent. Vůně kombinující zelený tabák, sladké neroli a peruánský balzám je dodnes autorčinou oblíbenou.

Značka Jardins d´Écrivains se od svého počátku zaměřovala na vztah literatury a vůní. Mezi zpodobnění skrze parfém zde nalezneme Oscara Wilda, Allena Ginsberga, ale také méně známou feministickou spisovatelku Minu Loy, jejíž životní příběh stojí za přečtení a její vůně, která je zvláštně svěží kombinací jasmínu, šafránu a růže, za očichání.

mceclip0-9

Jak již bylo zmíněno, Anaïs původně začínala jako tvůrce interiérových svíček. Zajímavý na její cestě je její přístup k učení. Jednoduše na začátku nakoupila přírodní suroviny z Grasse, francouzského hlavního města vůní, a pozvala ke spolupráci tvůrce vosků, od kterého se mohla vše naučit. Její experimentální, osobní přístup se poté projevil i u parfémů. Bylo pro ni nutné, aby stála za parfémy její vlastní činnost, neboť jak podotkla v rozhovoru o začátku Jardins d´Écrivains, ona sama zná své literární inspirace nejlépe, téměř jakoby autory jako George Sand nebo Stefan Zweig znala osobně:

„Co jsem měla říct (výrobci parfémů)? Znáte Zweiga? Neznáte? Tak čtěte deset let a já vám poté zavolám zpět!“

Inspiracemi parfémům nejsou literární osobnosti jako takové, ale spíše se autorka soustředí na jeden zajímavý moment z jejich života anebo příběhu, který pro spisovatele nemusí být ani tak charakteristický, ale je s jejich osobnostmi pevně, intimně spojený. U parfému George je to pak klid večera, při kterém si autorka ve svém domě užívala tabák a kávu s lehkou nasládlostí neroli linoucí se zahradou, o kterou se George Sand ráda starala. U parfému Peau d'Àne je pak inspirací přímo scéna pečení milostného dortu v pohádce francouzského spisovatele Charlese Perraulta, která snese podobnost s námi dobře známou pohádkou O princezně se zlatou hvězdou na čele. V parfému se tak objevují tóny mouky, mrkvového semínka a limetky spojující se s oslí kůží, ve které se v příběhu princezna skrývá.

Anaïs Biguine zná své inspirace velice dobře a my je díky ní můžeme netradičně poznávat skrze tóny jejích vůní na úrovni, která by jinou cestou ani nebyla možná.

Kreativita a pestrost tvorby Anaïs se promítá do různorodosti jejích značek. Kromě zmíněného Jardins d´Écrivains je to Les Cocottes De Paris, feminní vůně inspirované femme fatale 19. století, Gri Gri, dobrodružné vůně prozkoumávající fenomén tetování napříč světadíly, Chapel Factory, vůně s chrámovou tématikou založené na bázi vzácného kadidla.

 

 

Zpět do obchodu