Powered by Smartsupp

Dáte přednost bakuchiolu před retinolem?

Najít co možná nejpřirozenější a pro zdraví nejlepší ingredience používané v kosmetických produktech se stalo nedílnou součástí naší doby. Sotva jsme objevili báječný retinol, přichází na trh produkty s jeho rostlinnou alternativou, bakuchiolem. Co to vlastně je, v čem se tyto dvě složky liší a jak jsou pro nás prospěšné? 

 

 

Bakuchiol je látka přirozeně se vyskytující v semenech indické rostliny Psoralea coryfolia, ze kterých je získáván extrakcí. V tradiční čínské medicíně se užívá jako účinný prostředek při vitiligu nebo lupénce. Jde o rostlinnou náhradu retinolu (vitaminu A). S retinolem má podobné vlastnosti, jeho výhodou ale je, že nemá tak dráždivý účinek. Proto je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť a je možné jej používat i během těhotenství.

Bakuchiol plní funkci antioxidantu, který účinně eliminuje známky stárnutí, zlepšuje elasticitu pleti, rozjasňuje ji a vyhlazuje jemné vrásky a linky. Viditelně také sjednocuje tón pleti, má protizánětlivé účinky a působí proti akné.

Na rozdíl od retinolu lze bakuchiol bez problémů používat i v létě, protože zůstává stabilní na slunečním světle a nezvyšuje citlivost pleti na slunce. Bakuchiol nemá ani exfoliační účinky, nezpůsobuje nadměrné vysušování, zarudnutí či svědění pleti. Je vhodný pro všechny typy pleti, speciálně pak pro viditelně stárnoucí nebo aknózní pleť a pleť s pigmentovými skvrnami. 

V naší nabídce najdete Bakuchiol 3% Serum od Merme Berlin. Obsahuje pouze šest ingrediencí a jde tedy o Bakuchiol ve své nejčistší podobě. Lze jej kombinovat s jakýmikoliv produkty značky Merme Berlin, ale i jinými, včetně produktů s retinolem. Vyzkoušejte a užívejte si to nejlepší z přírody!

 

Bakuchiol

 

 

Zpět do obchodu