Powered by Smartsupp

Jak na rozšířené póry

Póry jsou přirozenou součástí každé pleti. Správnou péčí můžete zabránit usazování nečistot a vzniku černých teček.

Nejčastějším důvodem vzniku černých teček je nadprodukce mazu vlivem hormonů.

Pleť se vám může také víc mastit, když používáte kosmetiku pro nesprávný typ pleti. Pokožka je pak přesušená a produkuje více mazu. K ucpávání pórů mohou přispívat i některé složky v kosmetických přípravcích, které jsou takzvaně komedogenní. Tuto vlastnost způsobují především silikony, nebo třeba kokosový olej!

Abychom zlepšili vzhled pleti, která bojuje s rozšířenými póry, doporučujeme zařadit do péče čistící zelenou jílovou masku od Merme Berlin. Měkká, organická hlína ve své nejčistší formě, která rozjasňuje a čistí pokožku. Jíl je bohatý na přírodní minerály a po zaschnutí se chová jako magnet, který vytáhne všechny toxiny z pleti.

 

Snímek obrazovky 2021-01-15 v 17.47.01 

Dalším pomocníkem pro správnou péči o pleť je niacinamidový prášek (vitamin B3) ve své nejčistší a nejúčinnější formě. Tato účinná látka obnovující pokožku viditelně minimalizuje a napíná rozšířené póry a zároveň posiluje přirozený povrch pokožky. Niacinamid je vhodný pro všechny typy pleti. Pomůže také těm, kteří trpí zarudnutím pleti a růžovkou, pomáhá uklidnit podráždění a zesvětluje pigmentaci.

A jak se niacinamid používá?

Niacinamid je prášek, který musí být zcela rozpuštěn obličejovou mlhou, čistou vodou nebo např. v hydratačním séru s kyselinou hyaluronovou. Tím se jeho účinek ještě posílí a hladká a rozzářená plať Vám bude odměnou.

 

Pore-Refining3

Zpět do obchodu