Powered by Smartsupp

Jak vybrat svůj parfém.

GAMME 2 copy 2

Na trhu se nachází nepřeberné množství vůní. Vybrat vůni na míru není tak lehké, jak by se mohlo na první pohled zdát.  Hledáte vůni, která vyjádří vaši osobnost? Která bude jedinečná? Okouzlující? Se kterou se budete cítit výjimečně?

Vše, co můžete sdělit o vašich vonných preferencích při příchodu do parfumérie či specializovaného butiku, velmi pomůže ke správnému výběru. Něco lehkého nebo naopak výrazného? Květinového nebo dřevitého? Stačí často jedno, dvě slova, která velmi usnadní hledání vhodného parfému právě pro vás. Stejně tak můžete sdělit vaše oblíbené ingredience. Dáváte přednost fíkům nebo kadidlu? Citrusům či vůni růže? Když ale vejdete do kvalitního specializovaného obchodu, můžete přijít i bez určitých preferencí.  Pracovníci ve specializovaných prodejnách vám často dokáží po rozhovoru s vámi nabídnout vůně, které by vám mohly být příjemné. Ukáží vám nejrůznější typy vůní a podle vašich reakcí se společně „pročicháte“ k tomu správnému parfému.

Je dobré zmínit, že při hledání vůně je co se týče zvoleného množství méně někdy více. Vaše čichové buňky by mohly být při větším množství přesyceny a váš nos zmatený. Během výběru parfému je také dobré si sem tam přičichnout ke kávovým zrnům, která eliminují pachy.

Dalším důležitým faktorem při výběru vůně je vyzkoušení si parfému na sobě. Na své kůži. Předtím než se rozhodneme pro jeho koupi. Obecně platí, že parfém nanášíme na oblasti, kde nám pulzuje krev a parfém se tak lépe uvolňuje do okolí. Na krk a zápěstí. Nedoporučujeme se rozhodovat pouze podle testovacího proužku. Na kůži se vůně rozvoní jinak a „hraje“ jinými tóny. Takovými, který papír nedokáže odhalit.

3 FLACONS_1 copy

Asi téměř každému z nás se někdy stalo, že jsme byli nadšeni z nějakého parfému, který používala osoba v naší blízkosti, ale na nás už tato vůně tak skvělá nebyla. Ano. Na to pozor. Co nám voní na druhém, nám nemusí vonět na nás samotných. Na každém těle se totiž vůně rozvoní odlišně a je dobré tedy poznat, jak se s ní cítíme my a zda s ní souzníme. Parfém bychom měli vybrat podle vlastních pocitů. Ne pouze podle názoru kamarádky či partnera. Správně zvolená vůně by měla vyjadřovat osobnost svého nositele, a to i bez jeho slov. Svému majiteli pomáhá, aby mohl být sám sebou. Takový parfém by měl vyjádřit vaši povahu ale také životní období. V každém životním období nebo také ročním období se bude náš výběr lišit a je to tak v pořádku. Život se proměňuje, my se vyvíjíme a s tím také náš výběr vůně.

Každý flakon je jedinečný nejen svým složením, ale také svým designem a příběhem. V ideálním případě bychom měli souznít jak se složením našeho parfému, tak také s příběhem a vzhledem flakónku. V případě každého niche parfému se jedná se o umělecké dílo s jedinečným konceptem. Mělo by jít o předmět, na který se budete každý den těšit a učiní z obyčejného dne den neobyčejný.

 

Zpět do obchodu