Powered by Smartsupp

O přírodních parfémech

Naší doménou jsou niche parfémy. U nich víme, že jejich tvůrci používají ingredience té nejvyšší kvality a pokud je to možné, etické a zodpovědné k přírodě, používají ingredience přírodní. Nejde ale o 100% přírodní parfémy. O ty se zajímáme dlouho, ale neměli jsme na ně štěstí…vše se změnilo s francouzskou značkou Aemium. V našem dalším článku přinášíme několik odpovědí na často kladené dotazy týkající se přírodních parfémů:

 

V čem jsou přírodní vůně jiné než ty “klasické”?

Zásadní rozdíl je ten, že pokud chceme vyrobit skutečně čistě přírodní parfém, máme k dispozici maximálně zhruba 500 ingrediencí oproti asi 3000 ingrediencí, které se dají použít v „klasických“ parfémech.

Koncept přírodních vůní si stejně jako přírodní kosmetika zakládá na transparentnosti. Použité ingredience bývají u přírodních parfémů všechny vypsané, u parfémů „klasických“ se někdy nevhodné složky skrývají pod slovo „perfume“. Nejen z tohoto důvodu přírodní parfémy vyhledávají například alergici.

Přírodní parfémy mívají, stejně jako přírodní kosmetika, certifikaci. Běžná jsou například ECOCERT, COSMOS ORGANIC. Tyto dvě certifikace má právě značka Aemium.

Značky, které vyrábí přírodní parfémy, se velmi často soustředí i na udržitelnost, lokální výrobu, balení neobsahující škodlivé plasty, nabízí náhradní náplně. Část svých výdělků obvykle věnují na ochranu životního prostředí.

 

Musí se s nimi zacházet jinak? Skladování, doba použití.

U přírodních parfémů Aemium jsme se nesetkali s omezenou dobou použití. I tady ale platí, že parfém bychom měli uchovávat spíše na chladnějším místě a určitě jej nevystavovat přímému slunečnímu záření. Opravdu kvalitní parfém se nezkazí ani po otevření a ve vhodných podmínkách vydrží i několik let. Někteří výrobci přírodních parfémů používají lahvičky neprůhledné nebo z obarveného skla proto, aby zabránili právě přístupu světla.

Vydrží přírodní vůně vonět dlouho?

Stejně jako u nepřírodních parfémů i tady záleží na kompozici, tedy jak se parfémáři podaří sestavit jednotlivé složky dohromady a pak také na tom, jak si bude parfém „rozumět“ s kůží svého nositele. U nás se zatím nejvíc líbí vůně Hespereden a Innocence in A Scent. I přírodní parfém může mít uspokojivou výdrž, platí ale, že je o něco málo menší, než u parfémů „klasických“.

 

Na co si dát u přírodních vůní pozor?

Definice „přírodní“ není nikde přesně zakotvená. Proto nejdůležitější je, pokud hledáme parfém čistě přírodní, číst etiketu a znát jeho složení. Jinak žádná úskalí nevidíme:-)

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu