Powered by Smartsupp

Svěží závan z Berlína

Berlín patří mezi města s jedinečnou atmosférou. Historie se prolíná s moderními prvky, s uměním se můžete potkat doslova na každém kroku, město vyzařuje osobitou energii ve dne v noci. O zařazení berlínské značky Frau Tonis Parfum do naší nabídky jsme dlouho neuvažovali...

 frau-tonis-parfum-berlin-mood (1)

Exkluzivní parfumerii FRAU TONIS PARFUM najdete v samém centru Berlína poblíž Checkpoint Charlie, kdysi nejznámějšího hraničního přechodu mezi východní a západní částí. Scházejí se v ní parfémoví nadšenci z celého světa aby tu nakoupili, nebo si dokonce vytvořili svou vlastní vůni. Ať jsou to vůně květinové, citrusové, nebo orientální - všechny otevírají olfaktorickou paměť svých nositelů a přenáší jejich magické vzpomínky do současnosti. Veškeré vůně jsou unisexové a ručně vyráběné s velkým důrazem na detail.

frau-tonis-parfum-berlin-store (5)

Frau Tonis shop

Zakladatelka a majitelka značky Stefanie Hanssen nám odpověděla na pár otázek:

Původně jste pracovala v reklamě a řadu let řídíte vlastní agenturu v Berlíně. Co vás vedlo k rozhodnutí založit si vlastní značku parfémů?

V roce 2009 jsem hledala určitou vůni, kterou jsem však dokázal popsat pouze tím, že jsem velmi neobratně popisovala svou čichovou vzpomínku na ni. Bohužel ve velkých obchodech s parfémy mě vůbec nikdo neposlouchal a vlastně nedělali nic jiného, než že mi nabízeli aktuální novinky. Je pravda, že jsem samouk, pokud jde o obchod s parfémy, ale mám výraznou vášeň pro vůně. A právě to mě nakonec přimělo podstoupit riziko založení vlastní parfumerie, která se svým vzhledem i obsahem maximálně liší od běžných hráčů na trhu. Elegantní, transparentní a puristický. Omezený sortiment, přesto výjimečné kvality.

Název značky je poctou Vaší babičce, je to tak?

Je to přesně tak. Vždy byla velmi výjimečná. Její oblečení bylo šité na míru a nosila nepřehlédnutelnou vůni s nádechem růží. Když s někým takovým vyrostete, stane se z něj téměř ikona a tento obchod je pro ni něco jako pocta. Moje babička byla žena, která říkala: „Méně je více“ a značka pojmenovaná po ní tuto její životní filozofii odráží. Všechno je u nás minimalistické. Máme jen pár výrobků, ale všechny jsou velice dobré. Frau Toni bylo pouhých 40 let, když jsem se narodila, chovala se ke mě téměř jako druhá matka. Je jí 89 let a stále pravidelně naši parfumérii navštěvuje, což mě často dojímá k slzám.

Stefanie Hanssen

 

V naší nabídce najdete pro začátek vůně LaundretteOud Weiss a Jardin Vertical. Všechny v koncentraci Parfém a ve dvou velikostech, 50 a 100ml. Třeba přibudou do budoucna i další :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu