Powered by Smartsupp

Esxence Milan 2022

Esxence 2022 – The Art of Perfumery Event, jeden z největších parfémářských veletrhů na světě, je za námi. V polovině června se po třech letech konal v italském Miláně jeho již 12. ročník. Letošní téma znělo „Through The Mirror“ neboli „Skrz zrcadlo“ a odpovídalo na jednoduchou otázku, co pro vás znamená parfém:

„Parfém je zrcadlem naší osobnosti se schopností sdělit naši nejhlubší podstatu a bytí. Zároveň má ale také potenciál odrážet naši skrytější, tajemnější stránku, stránku, kterou jsme dosud neobjevili: čím jsme a čím toužíme být.“

 

Esxence_titul 

Výstaviště MiCo, Milano Convent Centre, se na pět dnů proměnilo v úchvatné místo. Místo plné barev a vůní, místo, kde se setkávají přátelé, které spojuje vášeň pro parfémářské umění. Kromě vůní je to místo plné příběhů, které když slyšíte z úst samotných tvůrců, uchvátí vás natolik, že parfém prostě musíte vyzkoušet.

 

 

Značky, které na veletrhu mají možnost prezentovat své produkty, ať už parfémy nebo kosmetiku, jsou pečlivě vybírány technickou komisí. Kromě prezentace značek probíhají na místě po celou dobu workshopy, školení a jsou představovány speciální projekty nabízející inovativní metody ve výrobě nebo prezentaci parfémů. Celé město ovládnou akce spojené s Milano Fragrance Week, stopy parfémářství najdete doslova na každém kroku.

 

Snímek obrazovky 2022-06-25 v 17.37.30

 

Strávily jsme v Miláně dva dny. Součástí této jedinečné události byly téměř všechny námi zastupované značky a my je skutečně stihly všechny navštívit! Byl to výkon vskutku heroický, v Miláně bylo více než 35 stupňů, ale stálo to za to.

 

Snímek obrazovky 2022-06-25 v 17.37.08

 

Víme například, co nového chystá s designem svých flakónků Les Parfums de Rosine, že vůně Gigi od Anaïs Biguine dostane brzy flakón nový, a že určitě před letošními Vánoci budou skladem vámi oblíbené vůně od Jovoy Remember Me a Touche Finale.

Do Prahy jsme pozvaly jednoho z nejlepších parfémářů současnosti Oliviera Crespa, jehož značka Akro Fragrances se u nás těší čím dál tím větší oblibě a navštívily jsme showroom návrhářky Naomi Goodsir, která nám vyprávěla dechberoucí příběh parfému Bois d'Ascese, který je věnovaný její lásce ke kostelům a také jejímu otci.                                    

A jestli jsme v Miláně objevily něco nového? To se brzy dozvíte... :-)

 

Zpět do obchodu