Powered by Smartsupp

Průvodce setem zimních vůní

Zima ještě zdaleka nekončí, a proto v našem novém výběru parfémů najdete vůně, které rozproudí vaši krev. Pojďme se společně pročichat pěticí vzorečků, které vás svými teplými tóny vanilky či cedrového dřeva zahřejí a vnesou světlo a teplo do vašich zimních dnů.

 

 

V první vůni, Vanille Havane, si přičichneme k vanilce z Komorských ostrovů, kterou geniálně zapracoval parfumér Antoine Lie společně s kakaovým extraktem z Kolumbie a egyptským jasmínem do povznášející kakaovo-tábakově sladké infuze. Kapka rumu a trochu sušeného ovoce k tomu a na světě je jen těžko odolatelná kombinace s jedinečnou kvalitou použitých surovin.

 

 

Vanilku máme úzce spjatou s pečením a v tom nás utvrdí i parfém Bake. Parfémář Olivier Cresp vytvořil netradičně svěží gurmánský parfém, kde teplé a sladké tóny celou dobu doprovází svěží, lahodná a, jak je u značky Akro zvykem, až fotorealistická vůně citronové kůry. Ale nebojte se, nebudete vonět pouze jako dortík a sladká vanilka s trochou citrónu, vůně je elegantní a skvěle nositelná v jakémkoliv ročním období, ale přeci jen zima a pečení jdou k sobě náramně dobře.

 

Někde mezi vanilkou a cedrovým dřevem, které spojuje další dva parfémy, je menší solitér jménem Cuir Nilam. Zemité patchouli, opojná růže a dekadentní kůže vytváří vůni velmi silnou, charakterní a svůdnou, doplněnou o kardamon, lístky fialky a také tabák.

 

Dvě novinky, každá od jiné značky. Encounters a Oratorio. Dvě vůně naplněné duchovním podtextem, zajímavou filozofií a plné inspirace a také cedrového dřeva. Encounters si bere inspiraci v západní a východní kultuře, které se od pradávna navzájem inspirují a vytváří fúzi. Zde je toto spojení zastoupené kosatcem a agarovým dřevem. Dalšími dřevinami je tu dřevo santalové či dřevo cedrové, které funguje ve vůních jako skvělý fixátor a pomáhá parfému, aby déle vydržel a dodává mu hřejivost. Cedrové dřevo, například to z pohoří Atlas na severu Afriky, najdeme v Oratoriu. Parfém Vás na začátku oslní jiskřivými a svěžími tóny mandarinky a neroli jako světlo jež prochází vitráží v kostele, ale hned vzápětí se o slovo přihlásí kadidlo a cedrová dřeva, takže chlad kostela pocítíte jen v náznaku, se zavřenýma očima a pocitem tepla z celé této kompozice.

 

 

 

Zpět do obchodu