Powered by Smartsupp

Tajemství parfému Bois Impérial

Nejznámějším parfémem značky Essential Parfums je Bois Impérial od Quentina Bische. Víte, co jej dělá tak speciálním a nezaměnitelným?

 

Tento smyslný, dřevitý a svěží parfém byl vytvořen kolem vzácného a mimořádného dřeva: Akigalawood. Akigalawood je nová generace přírodních látek vytvořená v laboratoři společností Givaudan. Je produkována enzymatickou reakcí na specifickou frakci indonéského pačuli oleje. Jedná se o složku vyvinutou společností Givaudan a chráněnou patentem po dobu 25 let. Není prodávána jiným firmám, takže ji mohou využívat ve svých kompozicích pouze parfuméři Givaudan, čímž přinášejí jedinečný olfaktivní podpis a zároveň chrání tvorbu před kopírováním.

Tato revoluční složka je odvozena z esenciálního oleje pačuli a nabízí jak dřevité, tak i pepřové tóny. Podle společnosti Givaudan je "tato nová složka podobná pačuli, kombinovaná s kořeněnými vůněmi pepře a nádechem agarového dřeva". Díky přítomností Akigalawoodu se vůně postupně stává teplou a dřevitou. Její tóny jsou tajemné s jemnou jiskrou. Jedná se o úžasný surový materiál, který s ostatními interaguje jako chameleon, ve styku s dalšími látkami se proměňuje. Nemá hustotu a hloubku přírodní esence pačuli, ale nabízí zcela novou lehkost a intenzitu. Je ceněný pro svou trvanlivost, protože je stabilnější než přírodní pačuli olej a lze ho používat ve větším množství bez rizika olfaktivní degradace.

 

Akigalawood je produktem biotechnologie. Techniky molekulární a buněčné biologie umožňují výrobu složek z mikroorganismů, rostlinných nebo živočišných buněk pěstovaných v laboratoři, bez potřeby sklizně přírodních surovin. Umožňují výrobu složek udržitelnějším a etičtějším způsobem, vyhýbají se sezónním omezením a variacím kvality spojeným s používáním přírodních surovin. Navíc jsou složky vyrobené pomocí biotechnologií často čistší a stabilnější než přírodní složky, vysoký standard kvality produktů je zachován.

Slovo Akigalawood pochází z japonských termínů "Aki", což znamená "podzim", a "galawood", uměle vytvořené slovo popisující vůni dřeva guajakového, protože evokuje teplé, dřevité tóny připomínající podzim. Akigalawood je nyní považován za klíčovou složku v průmyslu vůní pro svou všestrannost a trvanlivost.

 

zdroj: https://www.essentialparfums.com/en/

 

Zpět do obchodu