Powered by Smartsupp

5 důvodů, proč zvolit niche parfém

Slovo „niche“ [čti nýš] je francouzského původu a v překladu znamená kout, výklenek nebo též mimořádný, nezávislý, ojedinělý. A přesně takové jsou i parfémy, které se tímto přívlastkem pyšní, niche parfémy. Možná jste se už s tímto názvem setkali, možná ne, v každém případě jsou niche parfémy něco, o čem stojí za to uvažovat…

 

Niche parfémy se od těch běžně dostupných a všudypřítomných odlišují v pěti podstatných parametrech:

Rodinné firmy s tradicí jsou zárukou nezávislosti

Niche parfémy vznikají převážně v rodinných firmách. Parfémářské řemeslo se zde předává z generace na generaci a je prověřené desetiletími. Díky tomu tyto značky nemusí a nepodléhají tlaku marketingu, řídí se pouze svým „nosem“ a nabízí to nejlepší, co jen může parfémářský trh nabídnout. U parfémů běžných ani nevíme kdo vlastně je vyrábí, vlastní, neboť jméno na flakónu a výrobce jsou většinou zcela odlišné.

Špičková kvalita použitých ingrediencí = výdrž

K výrobě niche vůní se používají ty nejvzácnější přírodní ingredience, které se dovážejí z nejrůznějších koutů světa a v obyčejných parfémech se nevyskytují. Proces výroby je mnohem preciznější a sofistikovanější než u parfémů mainstreamových značek. Niche parfémy jsou stále z části vyráběné ručně. U niche parfémů si můžete být jistí, že za své peníze dostanete skutečnou kvalitu. Niche není drahý. Niche je hlavně kvalitní. Niche parfém může být dražší při pořízení, ale zároveň je nejlevnější v přepočtu na hodinu voňavého používání. K čemu je člověku parfém, který po pár minutách přestane vonět…

Parfémy skutečných tvůrců s příběhem

U každého niche parfému známe jeho tvůrce, tzv. nos (angl. nose). Zde se nabízí srovnání s hudbou, uměním, architekturou apod. kde tvůrci, umělci, skladatelé jsou vždy hrdě pod svůj výtvor podepsání. U mainstreamových značek jsou však parfémy anonymní, nesou jen marketingové jméno. Niche značky si zakládají na spolupráci s těmi nejcitlivějšími „nosy“ z oboru, nezřídka jsou tvůrci niche parfémů zároveň majitelé značek. Například Patricia de Nicolaï připravuje své nové kompozice parfémů zásadně ráno, její čich je v této době nejcitlivější a jen tak mohou vznikat opravdu neotřelé a neopakovatelné vůně. Řada niche parfémů má svůj jedinečný příběh. Potkáte se například s parfémy inspirovanými francouzskou kurtizánou La Castiglione, spisovatelem Oscarem Wildem nebo třeba dřevěným kostelem zasazeným mezi kopci Nového Jižního Walesu.

Jedinečnost – touha odlišit se

Niche parfémy jsou určené pro osobnosti, které jsou rády samy sebou, prahnou po vůni, která je originální a pomůže vyjádřit jejich pravé já. Právě důvod „odlišit se“ stojí mnohdy za první návštěvou niche parfumérie. Každý niche parfém je jedinečný, a to nejen svou vůní, ale třeba i flakonem. Parfémáři dávají do celého produktu doslova celé své srdce. Niche parfém dává každému příležitost vonět jinak.

Niche parfémy jsou unisex

Nerozdělují se na dámské či pánské vůně. Na prvním místě je vždy vůně. Výběr je čistě na Vás, na Vašem pocitu a Vašich preferencích. 

 

Zpět do obchodu