Powered by Smartsupp

Do podzimu s elektrickým Vetiverem

Vetiver zná asi každý milovník parfémů. Je to vysoká, robustní travina pocházející z tropické Asie, jejíž kořeny mají délku až 5 metrů. Vonný olej, někdy také nazýván jako Khus, se získává z jejích kořenů po odseknutí a sušení. Letošní novinkou francouzské značky L’Orchestre Parfum je vůně s názvem Vetiver Overdrive. Možná se ptáte, co znamená Overdrive v názvu parfému… Je to druh kytarového efektu, trochu špinavý a nakřáplý efekt, dodávající chvění čistotě zvuku.

 

I takový je Vetiver Overdrive, čistý a svěží bergamot mísící se se zeleno – aromatickými podtóny muškátu postupně vytvoří neustále vibrující dřevitě nasládlou harmonii s vetiverem a cedrovým dřevem, pyžmem a ambroxanem. Silná a jasná vůně, která bude znít dokonale nejlépe na podzim a v zimě, ale i v teplejších dnech se do ní velmi rádi zaposloucháte a není to vůbec ohraná písnička, naopak čím déle jí budete naslouchat, tím více se vám bude líbit. Zemitá vůně Vetiveru má uklidňující účinky a jeho dřevitě zelené tóny jsou zároveň velice povznášející, proto může být Vetiver Overdrive volbou, po které s radostí sáhnou všechna pohlaví, hudba i vůně jsou přeci jen otázkou vkusu.

 

L’Orchestre Parfum si můžeme představit jako hudební album, kde různí umělci použili ke každé jednotlivé skladbě jiný hudební nástroj. Její zakladatel Pierre Guguen v ní zkombinoval své dvě vášně — hudbu a vůni, jak sám Pierre poznamenal “Wear a song, listen to a perfume”. Díky jedinečnosti umělců, tvůrců, jejich nástrojům, jež vytvářejí dokonalou harmonii, si můžeme tyto parfémy poslechnout a přičichnout k nim. Značka byla založena v roce 2017 a do teď skýtá 10 parfémů. Pierre Guguen oslovil 10 různých hudebníků, aby k parfémům vytvořili skladby. Za parfémy stojí jména jako Pierre-Constantin Guéros, Anne-Sophie Behaghel, Amelie Bourgeois, Nathalie Feisthauer a Jean Jacques. Na výběr je se „zaposlouchat“ například do vůně trombonu v zahradě plné růží, přičichnout k flamencu v rytmu neroli, meditovat nad vůní tónů ze santalového piána anebo se provonět až do rána na elektronickou muziku s koktejlem v ruce. 

 

Zpět do obchodu