Powered by Smartsupp

Objevte pačuli, bylinu mnoho tváří

Takřka každý se již někdy v životě setkal s jejím charakteristicky zemitým, kořeněným a mírně nasládlým aroma. Řeč je o pačuli – éterické ingredienci, která parfémům dodává hloubku a zemitý charakter, ale hojně se využívá také v tradiční medicíně a aromaterapii.

AM Cuir Nilam 03 (kopie)

 

Rostlina se smyslnou vůní mající své kořeny v jihovýchodní Asii parfémům propůjčuje sladce zemitý charakter a výdrž. Esenciální olej je vyráběn náročným procesem začínajícím sběrem listů, jejich sušením, následnou fermentací a destilací. Vzniká tak temný olej s charakteristickou vůní, jež vyniká kromě olfaktorických kvalit i relaxačními účinky a používá se např. k léčbě migrény, ekzémů či akné.

Pačuli (v Indonésii známé také pod názvem Nilam) obsahují mnohé parfémy především jako základovou složku – nechybí například ve vůních značek Tom Ford (Black Orchid), Coco Chanel (Mademoiselle), Paco Rabanne (1 Million), Thierry Mugler (Angel) či Gucci (Guilty Intense). Vůně pačuli v nich často ustupuje do pozadí, ale jsou i parfémy, v nichž se stává hlavní hvězdou.

PATCHOULI INTENSE

Silně bylinnou pronikavou variantu představuje například parfém Patchouli Intense od Patricie Nicolaï, který vás nadchne svojí průzračností a nevšední ostrostí. Jeho nóty naleznete i v dalších parfémech Nicolaï, nicméně v Patchouli Intense je nejvýraznější. Nezvyklá vůně vás s bylinnou složkou propojí na hlubší úrovni.

Pokud chcete poznat klasické sladko-temné kvality pačuli, vyzkoušejte Patchouli Noisette, novinku od Les Indémodables. Vůně vás překvapí, složení totiž víceméně představuje pouze savojský lískový oříšek a pačuli oleje ze Srí Lanky a Indonésie. Originální metodou získaný extrakt oříšku jde do hořkých tónů, které kvalitní oleje pačuli kořeněně zjemňují a prohlubují. Záhadná, skvěle fungující kombinace dlouho vydrží a jde po stopách původních kořenů pačuli.

Patchouli Noisette mood 1 (kopie)

 V závěru vzdává pačuli hold Ateliér Materi v parfému Cuir Nilam. Vzrušující spojení kůže a pačuli se na vás projeví lehce sladce, lehce koženě, ale v zásadě velmi tajemně. Jako je samotný původ vzácné byliny a jejího nenahraditelného oleje.

 

 

Zpět do obchodu