Powered by Smartsupp

Zimní parfémové ingredience

Ideální parfém pro zimní období? Takový, který nás obejme svou hřejivostí a zároveň pohladí naše smysly. Parfémy, které splňují tyto požadavky mají společné určité složky, které jsou v parfémářství velmi oblíbené. Pojďme si tedy některé z nich společně představit.

 

Oud Oud

Jedná se o velmi vzácný aromatický olej, který se získává pomocí destilace z mízy, kterou produkuje strom Agarwood (Aquilárie) na obranu při vnitřním napadení
parazitující houbou. Oud je známý pro svou výrazně bohatou a mystickou vůni. Nejčastěji je tato složka přidávána právě do parfémů, ale také je užívána pro výrobu kadidel a domácích vykuřovadel. Olej nejen krásně voní, ale také má bohaté léčebné účinky – například léčí astma a tiší bolest. Největším importérem tohoto oleje je Saudská Arábie.

 

A které oudové parfémy z našeho sortimentu bychom vám doporučili?

Incense Oud od Nicolaï

Tara Mantra od Gri-Gri

Patchouli-Oud od Affinessence

 

Vanilka Vanilka_1

Jedna z velmi oblíbených aromatických složek. Vůně vanilky je příjemná a jemně sladká, takže dokáže parfém dokonale pozdvihnout a dodat mu smyslnost. Přírodní vanilka je poměrně vzácnou složkou, protože celý proces pěstování a zpracování vanilky je velmi náročný – často se tedy setkáme se syntetickými náhražkami. 

 

Parfémy, ve kterých je vanilka nepřehlédnutelná:

Insulo od Jeroboam

Ambre Cello od L'Orchestre Parfum

Erotikon od Pigmentarium

    

 

 

Zázvor Zázvor          

Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně, ale je velmi oblíbený i v „kuchyni“ parfémářské. Je známý pro svou výraznou pryskyřičnou a jemně pikantní vůni. Zázvor je velmi aromatický a má hřejivé účinky – parfému tedy dodá jiskřivou a podmanivou vůni. Je také velmi oblíbený pro své blahodárné účinky na lidské zdraví – má totiž silně antibakteriální a protizánětlivé účinky.                                                       

 

Parfémy, ve kterých zázvor určitě ucítíte:

Orlando od Jardins d'Écrivains

Silphium od Stora Skuggan

Baptisma od Chapel Factory

Zpět do obchodu